Geocaching met de VVD – geniet van Leusden!

Om iedereen aan te zetten om te genieten van de mooie omgeving van Leusden heeft de VVD een leuke ‘geo-cache’ route uitgezet. Op de kaart zijn de verschillende “caches” aangegeven. Loop de route en geniet van de omgeving. Als je een mooie foto, gemaakt terwijl je de route loopt, stuurt naar leusdenvvd@gmail.com dan maak je kans op een mooie prijs. Onder alle inzenders wordt een verrassingspakket verloot.

© VVD Leusden

Wat is Leusden toch prachtig! En dat wil de VVD graag zo houden. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom is er veel moois te zien en te beleven. We willen daarom investeren in de vele klompenpaden en wandel- en fietsroutes. Dit zal het toerisme bevorderen en tegelijkertijd beweging en sport stimuleren.


Als je goede ideeën hebt of krijgt terwijl je aan het wandelen bent, over hoe we Leusden nog beter kunnen maken, stuur deze dan vooral mee met de foto die je stuurt.



De caches:






Een aantal VVD-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft deze mooie route al gelopen. 



v.l.n.r. Niels Wassenaar, Ellen van den Bos, Paul den Hartog, Frans Jansen en Patrick Kiel


*Voor de mensen die niet weten, wat geocaching is, hier een korte uitleg:


Geocaching is een avontuurlijk spel dat je met een app op je smartphone kunt spelen (bijvoorbeeld met de app “Geocaching”). Het werd voor het eerst in het jaar 2000 gespeeld.


Het basisidee is dat personen of organisaties/verenigingen, waar ook ter wereld, caches (‘schatten’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Via de app op je telefoon en je GPS kun je de coördinaten gebruiken om deze caches te vinden. Caches kunnen zijn Tupperwaredozen, oude munitiekisten, koffieblikken, PVC buizen… Kortom voorwerpen waar een logboek in past.


Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.


Het is daarbij niet de bedoeling om de schat mee te nemen, maar wel kun je je vondst claimen door het logboekje in te vullen dat er bij zit. Of je vondst in de app te loggen.

In sommige caches zit een klein speeltje dat je om mag ruilen voor iets anders. Nog leuker zijn de 'travelbugs'. Dit zijn voorwerpen die je wél mee mag nemen: om te verstoppen in een andere cache, waar ook ter wereld...

Kijk hier voor meer informatie.