Een nieuw contract voor lokale media

In de laatste raadsvergadering heb ik het woord gevoerd over het nieuwe contract voor de media. Maar er is heel veel aan vooraf gegaan:

© VVD Leusden

Wij gaan al jaren samen met Amersfoort in onze keuze voor de lokale media. Wat op zich niet zo vreemd is om als kleintje mee te doen in de grote groep. Echter niet zonder slag of stoot

Bij het gesprek wat Amersfoort had met de twee beoogde partijen mochten raadsleden uit Leusden op de tribune zitten maar niet meedoen.

Daar zijn wij dan ook heel boos over geworden en dat is vakkundig opgepakt door Golfbreker Radio en de LeusderKrant.  Zowel in de krant als ook op streaming via internet. Ik ga ervan uit dat u dit gehoord heeft dan wel gelezen. Het ging de VVD er niet om wie beter of slechter is, maar welke partij het beste anticipeert op de nieuwe media en wie in principe de hele populatie dekt.

Maar het werd nog gekker: om 20.00u was er raadsvergadering en om 18.00u bij het eten ontvingen we een dik stuk juridisch document met een dreigende ondertoon dat datgene wat wij willen helemaal niet kan. Het commissariaat van de media beslist dat. Het is behoorlijk ongepast om de democratie op deze manier de mond te willen snoeren en dat hebben wij ook laten weten.

Er lag inmiddels een motie die na de nodige discussie met elkaar door iedereen werd aangenomen. De motie is aangenomen en de burgemeester gaat er mee op pad.

Wij hebben gekozen voor Raadsplein 33 omdat zij in staat zijn het hele spectrum van media, Leusderkrant, bibliotheek, maar ook de streaming die met name  Jongeren volgen. En hoeveel hardwerkenden van 35 tot 50 kijken nu nog televisie? Maar ook de Stadsbron doet mee en ook RTV Utrecht.

Afgelopen dinsdag heeft de Amersfoortse Raad Leusden gevolgd. Nu is het afwachten wat het commissariaat voor de media zal oordelen.

Mocht u vragen hebben laat het mij weten dat kan via de mail of mobiel.

Hele goede en hopelijk gezonde feestdagen voor u en al uw dierbaren.

Groet,

Klaas Roskam

lid gemeenteraad VVD Leusden, Stoutenburg en Achterveld