Raad 11 november

Ontwikkelbeeld 2030-2040 Regio Amersfoort

Gezamenlijk met de andere gemeenteraden zijn er vele maanden voorbijgegaan om een Ontwikkelbeeld neer te zetten voor de regio.

Wat kan waar, hoe zit het met de mobiliteit en infrastructuur, hoeveel woningen, wat voor type bedrijven, hoeveel groen en niet te vergeten onderwijs.

Belangrijke as in onze regio is Amersfoort - Nijkerk - Barneveld. Waarbij de as naar Amsterdam en Utrecht niet vergeten moet worden.

Nu zo vlak voor de verkiezingen heeft het de nijging in zich om daar de focus op te leggen. De VVD heeft er steeds op gehamerd om vérder te kijken.

Deze raad legt een document vast voor de komende raadsperioden en dat moet het uitgangspunt zijn.

Ten tweede een document waar de hele raad zich in kan vinden en tot slot het vastleggen van de eigen identiteit van Leusden en de eigen verantwoordelijkheid.

Al deze uitgangspunten zijn nu door de hele raad aangenomen.

Het voert hier nu te ver om alles te beschrijven maar mocht u meer willen weten: de documenten zijn opvraagbaar, maar ook terug te vinden bij de verslaglegging van de raad.

Knelpunten in het primair onderwijs

Bij de actualiteit heb ik een dringend beroep gedaan op de wethouder m.b.t onderwijs. Vanwege corona en ziekteverzuim maar ook de grote werkdruk bij onderwijzend personeel is er sprake van de nodige uitval bij sommige scholen.

Nu gaan wij als raad en gemeente daar niet over. Wij gaan alleen maar over de gebouwen. Maar de nood is hoog.

Met de beste wil en goede bedoelingen proberen scholen de kloven te dichten door ook niet-gekwalificeerde leerkrachten in te zetten.

Gevraagd aan de wethouder of hij hiervan op de hoogte is en of er flankerend een mogelijkheid is om te helpen.

Per slot gaat het om goed onderwijs voor onze kinderen.

Gelukkig was de wethouder hiervan op de hoogte en inmiddels in gesprek met de overkoepelende organisatie Voilà .

Complimenten voor de opening van AFAS

Tot slot hebben wij onze dank geuit over AFAS die duizenden Leusdenaren een onvergetelijke uren heeft gegeven om mee te kijken in hun wereld en in hun prachtige nieuwe clubhuis.

Dat ging 1 partij in de raad wat te ver, omdat namens de hele raad te doen, maar er werd door de burgemeester positief op gereageerd.

 

Mocht u vragen hebben, laat het mij weten

Wees voorzichtig met uw gezondheid en die van uw naasten , vrienden en uw omgeving.

 Klaas Roskam

Raadslid VVD Leusden, Stoutenburg en Achterveld