Visie op overdekt zwemmen in Leusden

Voor mij stond op 30 september in de Raadsvergadering het visiedocument rond zwembad Octopus op de agenda.

Totnutoe is in feite de laatste 10 jaar nog nooit een goed visiedocument geschreven. Door het vorige college en met steun van de hele raad is wel een aantal jaren geleden het zwembad volledig gerenoveerd. Ook dit ging toen niet vanzelf en er moest veel meer gebeuren dan eerst gedacht was.

Als Leusden mogen wij best trots zijn op een mooi zwembad maar het is ook behoorlijk aan de prijs. Momenteel is er een goede bezetting, maar als straks de YMCA weggaat uit Den Treek dan trekt dat ook weer een wissel op het zwembad.

De SRO draagt zorg voor een adequate en goed opgeleide bemensing en natuurlijk willen zij ook graag verder. Voor hen moet het ook rendabel zijn en moet een verder perspectief geboden worden. Het visiedocument waarover besloten is, geeft een goede doorkijk naar de toekomst: Leusden wil het zwembad behouden en er wordt ingezoomd op allerlei activiteiten die er nu zijn en die er nog mogelijk zijn. Daarbij wordt ook gekeken naar een mogelijke samenwerking met omliggende sportverenigingen en bedrijven. En natuurlijk ook: welke zwembewegingen zijn er nu en hoe kunnen die worden versterkt.

Door de gehele raad werd het document goedgekeurd en ook gewaardeerd als een goed en doordacht plan.

Maar ja, het spannendste komt nog: het einde van dit jaar komt het college met een uitgewerkt financieringsplan, waarbij dit visiedocument de leidraad is. Wij zijn als VVD heel benieuwd naar de effecten en zullen dit dan ook kritisch blijven volgen. U mag er van uitgaan dat wij u weer informeren in het verdere verloop.

Klaas Roskam

(en natuurlijk met vragen kunt u te allen tijde bij mij terecht: k.roskam@wxs.nl of 0653841108)