Bedrijfswoning aan de Waterlooweg

Het college vroeg aan de gemeenteraad om een 'verklaring geen bedenking' voor het realiseren van een bedrijfswoning door Zorgmanege Horsewise.

De eigenaresse wil een bedrijfswoning op het terrein realiseren om op die manier continue dicht bij de paarden te kunnen zijn en zo direct in te kunnen grijpen als er wat is.

Tijdens de planvorming heeft de initiatiefneemster in een vroeg stadium contact gezocht met omwonenden die enthousiast reageerden en zelfs hulp aanboden, aangemoedigd besloot ze door te pakken en alle benodigde onderzoeken uit te laten voren en ontwerpen te maken.

Hoe anders is het nu, nu het plan voorligt: omwonenden en initiatiefneemster staan lijnrecht tegenover elkaar en het is maar de vraag of ze in de toekomst tot elkaar zullen komen. Het is voor de gemeenteraad een schier onmogelijke opgave om hierover een oordeel te geven.

Voor de VVD is dit toch geen reden om niet in te stemmen met het plan. Immers, het gaat om het principe of de raad een bedrijfswoning op deze plaats (in het buitengebied) ziet zitten. Verderop in de procedure kan nog getoetst worden of met de belangen van omwonenden voldoende rekening is gehouden. 

In mijn betoog heb ik nadrukkelijk uitgesproken dat we het jammer vinden dat het zo ver is gekomen en heb ik de initiatiefneemster succes gewenst met de realisatie van haar plannen.

Zo taai als dit heb ik het in de jaren dat ik raadslid ben nog niet eerder meegemaakt. Ik hoop op een goede afloop, maar ben er bang voor.


Henk Lonink

gemeenteraadslid

lonink.vvd@gmail.com