VVD-raadslid Mariëlle Mellink verlaat de gemeenteraad

VVD-raadslid Mariëlle Mellink heeft zojuist haar ontslag als gemeenteraadslid aangeboden aan Leusdens burgemeester Annemieke Vermeulen. In verband met haar verloving met de Veenendaalse burgervader Wouter Kolff zal zij op termijn naar Veenendaal verhuizen, daarmee Leusden verlaten en dus ook niet meer in de raad actief kunnen zijn.

Mariëlle is sinds 2014 lid van de VVD-fractie in de raad (een dikke 500 voorkeursstemmen) en zet zich daar met verve in op de portefeuilles ruimtelijke ordening (waaronder de renovatie van winkelcentrum De Biezenkamp), volkshuisvesting, milieu, energie en duurzaamheid en was ook lid van de werkgroep Jeugdgemeenteraad. Zij stond o.a. aan de wieg van het verbod op het schadelijke onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat (Roundup).


Mariëlle geeft aan: "Er zijn meerdere redenen om te stoppen met de raad, gelukkig voor mij zijn deze redenen zéér positief. Natuurlijk vind ik het jammer om te vertrekken, je start met de intentie om de periode vol te maken. Overigens vind ik het überhaupt ‘waanzinnig' dat ik namens zo veel kiezers hun standpunt heb mogen vertolken in de raad. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat mij deze kans is gegund.

 

De VVD-fractie reageert: “De verloving van Mariëlle en Wouter is een heuglijk feit, maar zorgt er helaas ook voor dat wij afscheid moeten nemen van onze fractiegenote. Mariëlles juridische kennis, uitstekend politiek gevoel en ook haar collegialiteit zullen we erg missen.”

 

Fractie en bestuur zullen de constructieve samenwerking met de raad, college en inwoners van Leusden, zoals u die van ons gewend bent, met onverminderde energie voortzetten.